torstai 7. huhtikuuta 2016

Kevätparveke

Moikka!

Jotenkin äärimmäisen pitkältä ja kylmältä tuntuneen talven jälkeen kaipaan kesää ihan kamalasti. Niinpä keväisistä ilmoista innostuneena aloitin tänä vuonna laittamaan puutarhajuttuja parvekkeelle ajoissa, ja harmi, ettei ole lämpimämpää vielä, koska voisin hengailla siellä jo nyt vaikka miten paljon. Ruukkupuutarhassa on se hyvä puoli, että todella kylmän yön koittaessa kasvit on helppo nostaa nopeasti sisään, vaikkakin orvokit ja narsissit kestävät pakkasta jonkun verran kylmään totuttamisen jälkeen, sama juttu suloisella sinikukkaisella lemmikillä. Ihan kuin parvekkeella olisi lupaus alkavasta kesästä! Innostuinpa ostamaan sitruunamelissan ja timjaminkin, minttu täytyy vielä ostaa niille kaveriksi. Ja tietysti kesäkukkia tässä kuukauden sisään, kunhan ne vain tulevat myyntiin.


 Joka kevät parvekkeen suunnittelu on alkanut samalla kaavalla, nimittäin päättämällä kukkien värit ja värimaailma, mutta nyt meinasin ihan reteästi mennä huolettomalla linjalla ilman mitään värikoodeja. Fiiliksen mukaan siis, lopputulos voi olla tällä kaavalla varsin mielenkiintoinen!


 Vähän haikailin myös uusia kalusteita, kun totaalikyllästyminen iski ruskeisiin polyrottinkituoleihin. Haluaisin tilalle jotkut vähän kevyemmät ulkonäöltään, ja kieltämättä ruskea värikin tympii. Koitan nyt kumminkin sinnitellä niiden kanssa vaikka vielä tämän kesän, ja keskittyä luomaan viihtyisyyttä tekstiileillä kasvien lisäksi. Mistä päästäänkin kauan himoitsemaani mustavalkoiseen kuviolliseen mattoon, joka toi ripauksen raikkautta muuten niin ruskeaan ruskeaan värimaailmaan. Matto peittää myös kätevästi maalausjäljet puisista laatoista, joku kun siellä on suhutellut spraymaalin kanssa menemään ihan vain muutamat kerrat! Lisäksi se on konepestävä, mikä on pelkkää plussaa, koska parvekelaseja ei ole laisinkaan, ja niiden asennuttaminen näin omituisen muotoiselle parvekkeelle maksaisi maltaita.


 Tarkkasilmäisimmät saattoivat bongata myös parvekkeelta tuota edellisen tekstin valuverkkoa; nauroinkin, kuinka oli pakko ostaa varuilta kolme kappaletta, jos ne vaikka sattuisivat yhtäkkiä loppumaan maailmasta! :D Joten verkko numero kaksi sai paikkansa parvekkeelta, sitä en edes maalannut, vaan se saa ruostua siellä lisää ihan kaikessa rauhassa. Pitäkää joku sitten väliintulo, jos niitä verkkoja on kohta ihan joka huoneessa... Onko muita varaslähdön kesään ottaneita? Viikonloppuna inspiraatiota ja tämän kevään tuulia voi ainakin käydä nuuhkimassa Helsingin messukeskuksessa Kevätmessuilla 2016, sinne ainakin itse olen suuntaamassa! Järkevintä olisi varmaan jättää lompakko kotiin...

 Ihanaa loppuviikkoa ja lämpöisiä päiviä,

Minkku
2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun pääsee laittamaan parveketta! Mä suuntaan viikonloppuna kevätmessuille, ja sieltä aivan varmasti tarttuu kukkia mukaan. :)

    VastaaPoista