keskiviikko 2. joulukuuta 2015

I ♡ Praha

Moi!

 Tänään on jo joulukuun toinen, apuva! Kaiken lisäksi uusi reissu kolkuttelee ovella, kun lauantaina lähdetään taas Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sitä kautta hiukan lämpimämpää ilmastoa kohti, kuin mitä mittari näyttää Suomessa tällä hetkellä. Kolme työpäivää vielä ennen talvilomaa! Eihän tässä kerkeä edes kirjoittaa edellisestä reissusta, kun taas ollaan jo menossa.

Tässäpä teille palanen Prahaa pähkinänkuoressa, jossa oltiin Miian kanssa 16.-18.11. Lisää juttua Prahasta tulossa vielä shoppailun, nähtävyyksien ja hotellin osalta myöhemmin.

Talvi on siinä mielessä haastava aika kaupunkilomille, ettei aurinko kovin usein pilkahtele ja ensivaikutelma kaupungeista on usein synkeä. Toisaalta tunnelmallisen vaikutuksen taas tekee pimeässä juuri ne kaupunkien kauniit valot. Prahassa tämä synkkä ensivaikutelma oli ihan omiaan, syytetään sitten matkustuspäivää eli maanantaita, muutaman päivän takaisia Pariisin kammottavia terroristitekoja tai viikonlopusta aiheutunutta väsymystä. Onneksi näkemys kaupungista oli hyvin nukutun yön jälkeen ihan toinen ja lomakohteena osoittautuikin yllättävän monipuoliseksi ja vilkkaaksi kaupungiksi.



Pidin kovasti kaupungin yleisestä tunnelmasta (ruokakojut) ja tuoksusta (ruoka). Aika kuluikin tosi nopsaa vaikka ihan vain haahuillessa (eli etsiessä ruokaa). Yksi reissun teemoista olikin, yllätys yllätys, ruoka. Miten saatoin unohtaa mainita tämän teeman viimeksi? No joka tapauksessa, arkisin ravintolat eivät tietenkään olleet myöhään auki, ja ensimmäisenä iltana oli hiukan ongelmia löytää syötävää, koska oltiin niin myöhään perillä. Pikaisen selvityksen päätteeksi löydettiin kuin löydettiinkin pienen pieni ruokakauppa (useimmat näistä auki 24/7), josta saatiin sitten iltapalatarvikkeet onneksi huoneeseen.

Ruoka oli ravintoloissa yleisesti ottaen hyvää ja näistä voisin ainakin mainita kotoisan BV Cafen (lähellä Kaarlensiltaa) ja siellä syödyn sienirisoton, nam! Lisäksi pizzeria Coloseum, josta tilattu lehtikaalia sisältävä ravintolan nimikkopizza oli etukäteen luettujen arvosteluiden ristiriitaisista kommenteista huolimatta yllättävän hyvää! Perinteinen tsekkiläinen liharuoka jäi tällä reissulla kokematta, koska näiden paikkojen kasvisvaihtoehdot sisälsivät myöskin lihaa, joten matkakumppanini olisi joutunut puputtamaan servettiä nälissään. Tsekkiläiset oluet ovat myöskin maailmankuuluja, mutta me ollaan molemmat enemmän hyvän viinin ystäviä, joten oluetkin jäivät testaamatta tällä kertaa.


Liikkuminen Prahassa oli helppoa. Me mentiin paikasta toiseen ihan kävellen, lukuunottamatta bussimatkaa kentältä hotellille. Pelottelut ahneista taksikuskeista ja täysistä ratikoista, joissa omaisuutesi ryöstetään silmänräpäyksessä, tekivät tehtävänsä. Hyötyliikunnan kannalta tämä oli tietysti hyvä juttu, että oltiin vähän pelkureita.


Oikein kaunis kaupunki.

Minkku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti