keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Testiskumpat Tallinnasta

Moikka!

Huh miten nopsaa vapaa viikonloppu sujahtikin! Lauantaina lähdettiin tyttöjen kanssa hakemaan testiksi häitä varten muutamaa erilaista kuoharia. Kuohuvat eivät ole sitä ihan tutuinta alaa, joten täytyyhän niitä maistella ennen lopullista valintaa! Omat lempparini ovat Fresita ja NVY, mutta nyt testaillaan jotain ihan muuta.

Onneksi kirjoitin listan niistä pulloista, jotka päätyvät testaukseen. Tosin oltiin hyvin täpärällä myöhästyä laivasta juurikin tämän viinakaupassa vierailun takia, vaikka se olikin aikalailla matkan tarkoitus :D Lykkäsin lappusen myyjän käteen, ja hän heitteli pulloja ostoskoriini niin tiuhaan tahtiin, etten edes kiireen keskellä tajunnut tarkastaa, onko kyydissä oikeat pullot. No mutta hei, kaksi oikein viidestä on ihan tarpeeksi hyvin :D Siinä vaiheessa kun seistiin loputtomassa kassajonossa, oli meillä aikaa alle kymmenen minuuttia keretä laivaan, joten meni niin täpärälle, ettei tosikaan.


Näitä siis maistellaan kaasojen kanssa parin viikon päästä askartelujen lomassa. Tai ehkä ensiksi askarrellaan ja sitten vasta testaillaan.

Jp. Chenet ice sparkling
Yellow Tail bubbles
Coralba Spumante
Grand Cavalier Sparkling medium dry
Don Luciano Moscato

Kaksi ensimmäistä on niitä, mitä pitikin olla :D Milläs perusteella muut valkkailee alkumaljajuomat? Täällä ollaan ainakin sitä mieltä, että hieno etiketti on aina plussaa!

Minkku

4 kommenttia:

  1. Meillä varmaan mennään sillä periaatteella, että hinta ratkaisee. Virossa nyt ei kuplajuomille paljon hintaa jää kyllä muutenkaan... Jos ihan vapaasti valitsisin, hintalappua katsomatta, niin päätyisin Freixenet Carta Nevada Semi Secoon. Nam!

    Myös Platino Pink Moscato on herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu enpä ole kummastakaan aikaisemmin kuullut! Pitäiskö käydä hakemassa Alkosta vielä noi kaks testiin :D

      No onneks joo Viron kuplajuomat on aika edullisia kaikin puolin. Paitsi Fresita tietysti aika samoissa hinnoissa, niin suuri vääryys!

      Poista
    2. Mä suosittelisin kyllä kokeilemaan ainakin tuota Freixenet'a, on muistaakseni puolikuiva viini (eilen tarkistin Alkon sivuilta, kun en muistanut koko nimeä, mutta enhän mä sitä enää muista tarkkaan!) eli siis sellainen aika monen suun mukainen :) Meillä oli alkumaljana mun ja pikkuveljen valmistujaisissa aikoinaan ja paljon kehuja ja kyselyjä siitä tuli.
      Pink on taas sitten makea. Ja nimensä mukaisesti pinkki! :)

      Poista
    3. Taidankin tehdä niin, että jos näistä ei mikään vakuuta raatia, niin kipaisen hakemassa pullon tuota Freixeneta suosiolla. Kamalan vaikeaa valkkailla testipulloja kuvauksen ja vähän myös etiketin mukaan :D Valkoviinit ja punaviinit meneekin sitten vähän helpommalla, onneksi.

      Poista