maanantai 21. syyskuuta 2015

I ♡ Curacao

Heippis!

Curacaon trooppinen ilmasto ja saaren karu kauneus sai todellakin meidät pauloihinsa. Oltiin siellä viisi yötä, ja ne päivät sujahtivat tosi nopsaa.


Lennettiin Helsinki-Vantaalta Amsterdamiin, josta kymmenen tuntia Curacaoon. Matka oli yllättävän uuvuttava, ja seitsemän tunnin aikaeron takia valvottiinkin yli 30 tuntia ekana päivänä putkeen.

Yövyttiin hotelli Avilassa, noin 15 minuutin matkan päässä Willemstadin keskustasta. Hotellin lähestulkoon koko henkilökunta oli joka päivä naama näkkärillä, tämä latisti hiukan ensimmäisien päivien tunnelmaa. Huonon työilmapiirin pystyi silmin nähden todistamaan, ja tästä hotelli sai osakseen palautteeni. Muuten koko hotellin alue oli aivan ihana ja siisti, ja sieltä löytyi myös kaksi yksityistä rantaa, joissa kelpasi köllötellä.




Willemstadin keskustassa on Punda-niminen ostosalue, jossa nuo Curacaon kuvatuimmat värikkäät talot meren edustalla myös ovat. Kelluva silta saaren toiselle puolelle oli hajonnut, mutta laivakuljetuksella pääsi yli silti aika tehokkaasti. Pundasta löytyi paljon terasseja, mutta shoppailutarjonta ei ihan kauheasti vakuuttanut. Lähinnä keskityttiin ihailemaan värikkäitä rakennuksia, aivan ihania! Humoristista ja samalla vähän rappioromantiikkaakin graffitien ja rapistuneiden maalipintojen muodossa, todellakin vau! Ja mitä kontrasteja!










Ruoka oli jotain aivan törkeän hyvää. Missään aikaisemmassa reissussa ei ole käynyt näin, että kaikki ruoka on taivaallista. Todellinen nautiskelijan paratiisi, ja voin suositella paikallisista annoksista ainakin keshi yenaa (täytetty kanafilee) ja mahi-mahia (paikallinen kala), nam! Myöskin ehdottomasti elämäni parhaimmat mojitot löytyivät Curacaosta.




Miinuksena paikassa oli tosiaan hotellin henkilökunta, mutta myös se, ettei käteistä voinut vaihtaa missään. Piti mennä pankkiin jonottamaan ja selittämään pää punaisena, miksi haluaa vaihtaa rahaa. Suosittelen suoraan vaihtamaan rahaa US dollareiksi, vaikka yleisempi valuutta olikin antillien floriini, eli näin meidän kesken antilooppiraha. Hotelli oli sen verran sivukujalla, ettei ollut suositeltavaa liikkua jalkaisin enää pimeällä, mutta taksilla on turvallista kaahailla, joskin kallista. Mistä päästäänkin hintatasoon; korkeammat hinnat, kuin Suomessa. Se oli kyllä odotettavissa, mutta silti aluksi hämmästeltiin! Puolen litran vesipullo oli melkein viiden euron luokkaa. Vettä ei onneksi tarvinnut sen kummemmin ostella, koska Curacaon hanavesi on juomakelpoista, melkeinpä herkullista!





Plussista löytyykin sitten lämpö, kaunis saari ja ihana arkkitehtuuri, kirkas merivesi, ruoka, juoma ja aivan mahtavat auringonlaskut. Kokemuksena todellakin joka euron arvoinen! Jos Karibialle halajaa, voin suositella lämpimästi!

Minkku

2 kommenttia: