tiistai 20. lokakuuta 2015

Taulukollaasi

Moi!

Ennen kuin uudistunut olohuone pääsee esittelyyn (sohva puuttuu, on ihan kiva katsella telkkaria lattialla), kurkataan ensiksi kyseiseen tilaan suunnittelemani taulukollaasi!

Hyvän tovin olenkin sitä jo suunnitellut paperille ja haalinut kasaan kehyksiä ja julisteita. Viimeinen silaus oli canvastaulu hääkuvasta, ja kun se viimein saapui, oli aika raahata tikkaat ja porakone kotiin ja alkaa surruttelemaan.

 

Ihan must have-apuri kollaasin suunnittelussa oli niinkin arkinen ja edullinen tuote, kuin maalarinteippi. Sillä luonnostelin tyhjälle seinälle jokaisen taulun paikan muutamaa päivää ennen porailua, varmistuakseni oikeasta korkeudesta ja sommitelmasta. Täällä kuin tuppaa olemaan tuo huonekorkeus välillä vähän haastava, ja koska korkeus ei ole se tavallinen, joutui tietysti taulutkin sijoittaa vähän ylemmäksi.

Kollaasin voi sommitella miten tahtoo, mutta itse aloitin sillä, että alareuna on kaikilla samalla korkeudella. Siitä oli helppo lähteä etenemään, ja lopulta päädyin kolmion malliin, jota suosin useinmiten myös esineistä tehdyissä asetelmissa.

Toivottavasti uusi sohva tulisi tällä viikolla, että pääsisi kunnolla fiilistelemään uutta olkkaria!

Kivaa viikkoa!

Minkku






4 kommenttia: