torstai 25. syyskuuta 2014

B niin kuin betoni

  Kodin sisustus tuntuu olevan aina kesän vähän hunningolla. Uusia juttuja eikä myöskään ideoita putkahtele niin tiuhaan tahtiin, kuin syksyisin. Nyt en meinaa itsekään pysyä perässä päähänpistojeni kanssa. Ei kuitenkaan mitään suurta ja dramaattista, vaan lähinnä pienten epäkohtien hiomista. Hääsuunnittelut on nyt myös pienellä paussilla, välillä keskitytään johonkin muuhun, ettei ihan kyllästyminen iske. Varsinkin, kun kaikki suurimmat jutut on häiden osalta hoidossa.


  Ihastuin betoniin sisustuksessa noin vuosi sitten. En ollut tajunnutkaan, että siitähän voi taiteilla itse vaikka ja mitä. Niin kuin todettu aikaisemmin, olen näköjään ihan hurahtanut itse tekemiseen!





  Näissä tuikkukipoissa tarvitaan sitten hiukan kärsivällisyyttä. Ensimmäinen tekele ei ollut ihan yhtä hyvä kuin toinen, joka olikin jo hurjasti parempi. Vaikeaa tämä ei kuitenkaan missään nimessä ollut. Hätähousulle vaan jäitä hattuun, niin johan alkoi onnistua :D Lisättäköön, että tein nämä pikasementistä; työskentelyaika on 3-4 minuuttia! Kalliimpaa kylläkin kuin tavallinen sementti, mutta kuivumisaikakin kivasti lyhyempi, kuivahko jo vartissa. Annoin silti kippojen kuivua yön yli. Ajatuksena oli tehdä lisää tuikkukippoja silikonimuffinssivuokiin; no, yhden sain tehtyä, kunnes sementti loppui ihan kesken kaiken. Seuraavaksi haen kyllä suosiolla rautakaupasta 25kg:n säkin. Ehdottomasti haluan vielä kokeilla tehdä pyöreitä tuikkukippoja pitsikuviolla, jakkaran sekä kuviollisen tarjottimen, joten tämä kokeilu ei kyllä tähän lopu. ;)

Tarvitset tuikkukippoihin:
-sementtiä
-vettä
-desimitan
-muotteja (maitopurkkeja,muffinsivuokia yms.)
-muovia tms. suojaukseen, jos on sottaista sorttia
-muovimukeja
-öljyä (ruoka- tai oliiviöljy esim.)
-astian betonin sekoitukseen
-sekoituskihvelin (tässä voi soveltaa:D)
-teippiä
-hiomapaperia




  Koska käytin pikasementtiä, valmistelin tarvittavat jutut ennen betonimössön tekemistä. Öljysin maitopurkin sisäpinnat ja myös muovimukin ulkopohjan, jolla tuikun kolo tehdään betonimassaan. Sitten vaan sementtijauhe ja vesi sekaisin, tasaiseksi massaksi, ja öljyttyyn maitopurkkiin. Sekoitussuhteet löytyvät aina itse paketista, tässä tapauksessa se oli 1:3. Sen jälkeen muovimuki asetetaan haluttuun syvyyteen. Laitoin mukin vielä teipillä maitopurkin seinämiin kiinni, se tuppasi nousta sieltä ylöspäin. Tarkoitus oli vielä hioa valmiin kipon pintaa, mutta hiomapaperini oli aivan liian karkeaa siihen hommaan. Hyvin pärjää siis ilmankin.

  Helppoa! Kunhan kiinnittää huomiota, että muovimuki on suorassa ja keskellä maitopurkkia, ellei aio tehdä nykytaidetta. Muffinssivuoan tuikku taisi myös jäädä ikiajoiksi betoniin kiinni, vaikka olevinaan öljysin sen hyvin. Silti täällä ollaan tyytyväisiä ensimmäisiin betonijuttuihin, ei hullummat kipposet!



Minkku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti