tiistai 30. syyskuuta 2014

Kööpenhamina

  Kävin Kööpenhaminassa ensimmäisen kerran marraskuussa 2013 ystäväni kanssa. Haluttiin jotain vaihtelua perinteiseen Tukholmaan ja Tallinnaan. Mikäs siinä, edulliset lennotkin kun oli noin talviaikaan. Tuolloin reissusta jäi parhaimpana mieleen pienet, kodikkaat kahvilat (smørrebrøt), joulu(sisustus)kaupat ja Tivoli! Se se vasta oli upea, joulumaailma valoineen ja rommiglögeineen, eli grömmeineen. Juotiin grömmiä ja hihiteltiin joulumaailman keskellä. Tivoli taitaa vaatia kuvamäärän perusteella ihan oman juttunsa! Myöskin vilkas pyöräliikenne noin marraskuussa oli hauska juttu.

Nyhavn



 Hotelli oli ehkäpä hiukan liian syrjässä keskustasta,  ja se jos jokin vaikutti ensimmäiseen mielikuvaan kaupungista. Hotellissa (Østerport) palvelu pelasi, mutta huone oli jotain aika kamalaa. Vaikka eipä tässä mitään kermaperseitä toki olla... hehe. Omistan onnellisena aika monta erilaista allergiaa, tällainen maanantaikappale kun olen, home poiki sitten ihkaihanan poskiontelontulehduksen. Eipä jäänyt ikävä tätä hotellia, kaupunkia kylläkin, vaikken tainnut itse sitä tietääkään.





  Toukokuussa 2014 istuttiin toisen ystäväni kanssa meidän parvekkeella aamuviideltä (!?!) ja ystäväni sai loistoidean! Lähdetään Tanskaan! Viinillä ei toki ollut osuutta asiaan. Hah, tuumasta toimeen! Siitä sitten muutaman päivän päästä varailtiinkin jo lentoja ja hotellia.

Tivoli

  Kesäisessä köpiksessä oli ihan eri tunnelma, oikea kesäkapunki! Hotelli on todellakin kehumisen arvoinen, niin viihtyisä, Sp34. Voisin hehkuttaa sitä loputtomiin. Huone oli niin mieleeni, että jo sen takia olisin ehdottomasti halunnut olla pidempään! Ainoa miinus, joskin sekin hyvin vähäpätöinen, että kattoterassi ei ollutkaan katolla. :D Ostoskatu Strøgetille käveli reilussa viidessä minuutissa!

sp34



  Mieleisiäni ostospaikkoja Kööpenhaminassa: Lisbeth Dahl, Illums Bolighus, Plint, Notredame, Søstrene Grene ja Le Bix. Ihana kaupunki ja ihania kauppoja, varsinkin sisustusintoilijoille :) Suosittelen! Muita Köpis-faneja, tunnustaako kukaan?




Onneksi matkakuume taitanee helpottaa pian; lennot Lontooseen tiukassa syynissä!

Minkku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti