keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

DIY liitutaulut

Tämä huisin hyvä idea paljastui lopulta hieman hitaammaksi ja monimutkaisemmaksi toteuttaa, kuin oli ajateltu. Loppu hyvin kaikki hyvin, nytpä meillä on liitutaulut! Luulenpa, että hermoja säästävämpi versio olisi ollut liimailla liitutaulutarraa (tai miksei maaliakin) ihan vain valmiisiin taulun kehyksiin.

Sillä minäpä ajattelin säästää ja raahasin nämä ruukkulavan tukena olleet "kehykset" vähän niinkuin roskiksesta kotiin. Hahaha. Simppeli homma tehdä näistä liitutaulut, intoilin. Ajattelin tyynesti nitoa pahvin kiinni takapuolelle ja päällystää sen liitutaulutarralla, hiomisen ja kalkkimaalilla sutimisen jälkeen. Mutta kappas, koska kehyksissä on keskellä tuollainen rima, joka oletettavasti pitää koko höskän kasassa, ei ollutkaan niin yksinkertaista enää. Niinpä valjastin sorminäppäryydestään tunnetun kaason taiteilemaan kartongista sopivan muotoisen takaseinämän, joka tulee myös etupuolelle peittäen alleen tukipuun. Kiinnittämiseen tarvittiin kyllä niittien lisäksi kuumaliimaakin. Mutta nytpä pysyy kasassa rimoineen päivineen! Sain itse kunnian taiteilla liitutaulutarran kartonkiin kiinni samalla välttellen ilmakuplia. Ja koska mattoveitsi oli tylsä kuin peruna, joutui tekemään pientä korjausehostusta pitsiteipillä reunoille. Tekstit olen kirjoittanut liitutaulutussilla.




Nämä tulevat juhlapaikalle kylteiksi mm. menulle, ohjelmalle, Instagram-ohjeelle, treffipurkille ja kuvissa näkyvälle kiitos-tekstille, joka lähtee todennäköisesti mukaamme kuvauksiin.

Mitäs mieltä muut on? Kaiken vaivan arvoista, vaiko silkkaa ajanhukkaa?

Minkku

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva, että pidät! Vähän on pitsit rempallaan ja tikkujakin saattaa jostain välistä törröttää, koska näissä on ripaus rappioromantiikkaa :D

      Poista