maanantai 12. tammikuuta 2015

Minun mekkoni

Tilasin häämekkoni nettikaupasta, Dressilyme.comista. Kyllä, luit aivan oikein.

Jos et pyörtynyt kauhistuksesta, jatka lukemista, koska haluaisin mielelläni jakaa tämän kokemuksen.


 Nettikaupoista hääpuvun tilaaminen on useimmille morsiamille kuin punainen vaate. Eikä suotta, niin moni asia voi siinä hommassa mennä pieleen. Milloin tuote on jotain ihan muuta kuin kuvissa, mittasuhteet pielessä, halvat materiaalit ja niin edelleen. On kyse kuitenkin ainutlaatuisesta päivästä.

Rakastuin palavasti Allure Bridalin mallistoon. Tätä mallistoa myy Suomessa ainoastaan Zazabella. Yksi mekko nousi ihan ykkökseksi, enkä saanut sitä mielestäni. Zazabellan nettisivuilta tämä kyseinen mekko löytyi, ja varasinkin sovitusajan hääpuvun kuvat silmissä. Kävipä sitten ilmi, ettei mekkoa olekaan enää valikoimassa ja se oli ensimmäinen takapakki.

Tutkin saatavuutta Lontoon päässä, sinne kun reissu oli tiedossa. Löytyi kyllä, mutta hinta olikin reippaasti yli budjetin. Niinkuin sanottu, vaikka hääpuku minulle todella tärkeä asia onkin, haluan panostaa häämatkaamme mieluummin, kuin upottaa tonneja mekkoon.

Tutkin kuvia asiakkaiden Dressilyme:ltä tilaamista mekoista, selasin keskustelupalstoja loputtomiin kyseisestä yrityksestä. Suomeksi ei juurikaan tietoa löydy, englanniksi kyllä. Niinpä otin suuren suuren riskin tilaamalla mekon 3.12. Sovittamatta. Toki samantyyppistä mekkoa olin jo kokeillut, mutta sehän ei oikeastaan takaa mitään. Kirjauduin joka ikinen päivä kuukauden ajan Dressilymen nettisivuille omiin tietoihini, mikäli olisi tullut jotain viestiä mekostani. Näin jopa painajaisia monen monta kertaa, milloin mekkoon oli ommeltu vaaleanpunaista satiininauhaa ja toisinaan se oli muuten vaan aivan kamala.

Sitten, vuoden viimeisenä päivänä Fedex otti yhteyttä, että mekkoni on tulossa Suomeen! Jes, hienoa! Ja vieläkin jännittävämpää. Minkälainen kapistus sieltä oli oikein matkalla?

Tänään, Fedexiltä soittivat ja kysyivät, olenko kotona, ja että pakettini on kymmenen minuutin päästä ovellani! Voi herranjestas, mikä paniikki iski! Pyörin ympäri asuntoa, kuin mikäkin pimahtanut. Kului viisi minuuttia ja paketti oli käsissäni.

Tärisevin käsin aukaisin paketin, ja meinasin saada sydänkohtauksen, sillä mekko oli paketissa nurin päin. Hetken jo kerkesin miettiä, että tämä on kyllä nyt jonkun muun mekko. Mutta eipä ollutkaan, kääntelin mekon oikein päin... JA MITÄ!

Se on juuri sellainen, kuin olin ajatellut ja toivonut!





 En voi vieläkään uskoa tätä todeksi. Ihan totta, tekisi mieleni tehdä poikkeus ja julkaista mekkokuvat kokonaisuudessaan, mutta taidan silti vielä himmailla asian kanssa ja julkaista vain maistiaisia.

Täytyy sanoa, että itselleni kävi tässä hommassa paremmin, kuin hyvin. Mekko tuli kotiin reilussa kuukaudessa, ja pahin osuus oli juurikin tuo odottelu. Mekko vaikuttaa laadukkaalta, hyvin ommellulta ja pitsi ja tylli on kaunista. Koko vastaa sitä, mitä tilasin. Mekko on lähestulkoon täysin sama, mikä nettisivun kuvassa. Omassa versiossani on vain hiukan vähemmän pitsiä keskivartalon kohdalla, mutta se ei haittaa yhtään, melkeinpä päinvastoin. Mekko on IHANA.

Olen äärimmäisen tyytyväinen!

Minkku

7 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää pienet pilkahdukset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, mietin nimittäin saako niistä nyt mitään käsitystä paljastamatta kuitenkaan koko mekkoa :D

      Poista
  2. Hei!
    Olen itsekin menossa naimisiin tänä vuonna ja olen alkanut miettimään josko itsekin tilaisin hääpuvun kiinasta halvalla. Tuntuu niin hullulta maksaa 1000 e Suomesta ostetusta puvusta kun lähes samanlaisen voisi saada murto-osalla siitä hinnasta. Lähetettiinko sinulle kuvia puvun valmistuksesta ollenkaan? Haluatko kertoa paljoko puku maksoi ja tuliko siihen lisäksi isot tullimaksut? Itseä mietityttää ne tullimaksut juuri. Haluaisin myös mekon jossa on pitsiä, mutta mietin uskaltaako sellaista tilata jos pitsi onkin aivan erilaista kuin kuvassa. Olen kans juuri tuolta Dressilymelltä ja muualtakin katsellut pukuja. Vielä kysymys, laitoitko omat mitat sinne tileuksen yhteydessä ja oliko puku sopivan kokoinen? Sori kamalasti kysymyksiä, kiitos jos jaksat vastata epätoivoiselle puvunhankkijalle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Aina saa ja kysyä :) Ilo olla avuksi.

      Puvun valmistuksesta ei lähetetty kuvia, tosin en niitä pyytänytkään. Seurasin lähinnä puvun statusta; joskin sekin oli vähän epäselvää, milloin mekkoa alettiin ompelemaan, mutta pidin pään kylmänä :D Mekko maksoi 210€, ja siihen tuli noin sadan euron tullimaksut, joista Fedeksille meni murto-osa, kun tullasivat mekon puolestani. En ole ikinä itse tullannut mitään, joten ainakin Fedexin kautta kävi harvinaisen helposti tuo tullaus. Lähetin heille vain kuitin ostoksestani. Kiinan päässä olivat merkanneet puvun arvoksi 50 puntaa, jotta tullimaksuja ei tarvitsisi maksaa (?), mutta toisin kävi, kun tarvitsivat kuitenkin sen kuitin ostoksestani :D Tosin tuo sadan euron lisä ei noin edullisessa mekossa enää kovin paljoa painanut.

      Pitsi mietitytti muakin, varsinkin mekon yläosassa, mutta yllätyin todella positiivisesti, miten samanlainen mekko on. Se on lähes identtinen kopio alkuperäisestä.

      En tilannut omilla mitoilla (takaraivossa palautusmahdollisuus, jos jotain menee pieleen) vaan valmiista mitoista lähimpänä omaani olevilla mitoilla. Vastasi hyvin kokoa ja mekko on sopiva.

      Dressilyme:tä voin suositella siinäkin mielessä, että kuukausi mekon valmistukseen ja postitukseen on milestäni kohtuullinen aikakin. Lisäksi hinta-laatusuhde sai oman pääni pyörälle, ja olen onnellinen, että otin riskin. Koin myös Dressilymen luotettavimmaksi noista kiinapukupuljuista, ainakin juuri lukemieni kokemusten perusteella. Toinen varteen otettava on DB-dress, josta työkaverini tilasi viime kesänä hääpuvun, sekin oli upea :) Tosin heidän nettisivuillaan kuvat ovat ehkä vähän tökeröitä.

      Onnea hääpuvun metsästykseen! :)

      Poista
  3. Kiitos vastauksesta! :) ehkä mäki uskallan nyt tilata sieltä kun lukenut näitä positiivisia kokemuksia. Kyllähän siinä aina riskin ottaa mutta silti.
    Oliko mekon pituuskin silti oikea? Taidan tilata omilla mitoilla kun en jotenkin usko rttä palautus onnistuisi vaikka tilaisikin valmiin koon heiltä.

    Eihän dressilyme:llä tarvinnut valita myyjää kun jossain näköjään valitaan semmonenki erikseen?

    Hyvä että löysin blogisi, taidan jäädä seuraamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutta välillä pitää uskaltaa ottaa riskejä! :D

      Pituuskin oli (hämmentävää kyllä) täysin oikea sekin. Siinä oot kyllä ihan oikeassa, että välttämättä palautus ei siltikään olisi onnistunut, vaikka niin kovasti lupailevat. Mutta vaikka onnistuisikin, niin vitsi mikä homma :D

      Ei tarvinnut valita myyjää mitenkään. Mekkoa vaan tilaukseen ;)

      Hih ja kiva, lämpimästi tervetuloa seurailemaan!

      Poista
  4. Hei, onko sulla kuvaa koko mekosta?

    VastaaPoista