torstai 23. lokakuuta 2014

Huonekuusi

Moikka!

En malta olla esittelemättä viimeisintä kasvipuolen ostosta, huonekuusta. Tämä kaunokainen on ollut ostoslistallani jo pitkään. En ole siihen missään aikaisemmin törmännyt, tosin en myöskään aktiivisesti etsinyt. Uuden kodin se saa mitä luultavimmin parvelta, se on nimittäin näin talvella kodin viilein paikka. Huonekuusi on ehkä myös tarpeeksi miehekäs tuonne peliluolaan, vaikka joulukuusi tuosta taitaakin ekana tulla mieleen! Ostin uuden ruukunkin, se täytyy vielä maalata vaaleammaksi.




Huonekasvikiintiö alkaa olla jo täynnä, nyt löytyy kolmen orkidean kokoelma, kaksi kummituspensasta, kaksi oliivipuuta ja nyt huonekuusi vielä lisäksi. Rehellisyyden nimissä on pakko kertoa, että huonekuusi sai vielä itselleen pikkusiskon, hopeapinjan! Mua ja anoppia ei saisi päästää kaupoille, ainakaan kahdestaan.

Hopeapinja

Kummituspensaita tai kummituspuita, kummin vain, myydään nyt lähestulkoon joka paikassa. Masentavaa, kun vihdoin saa työllä ja tuskalla omansa, niin sitten niitä putkahtelee joka puutarhakaupan valikoimiin. :D Tekisi mieli vähän niin kuin kostoksi ostaa vielä yksi, mutta ehkä pärjään kahdella ihan hyvin.

Minkku

2 kommenttia:

  1. Minäkin haluaisin tullaisen kuusen mutta näinköhän se säilyisi meillä hengissä. Onnistun tappamaan kaikki kasvit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vaikka puutarhuri ammatiltani olenkin, ei kaikki silti säily hengissä täälläkään. :D Kokeile rohkeasti vaan! Huonekuusi pitää sumuttelusta ja talviaikaan suht niukasta kastelusta. Kodin viilein paikka on sille hyväksi, mutta myös valoa täytyisi olla saatavilla. Se on mielestäni kivan erilainen huonekasvi. Siispä mars huonekuusikaupoille :)

      Poista