maanantai 1. joulukuuta 2014

Tee itse-säästä?

Olen tässä kovasti pohdiskellut tätä väittämää, että tekemällä itse säästää. Varsinkin, kun meilläkin on olevinaan tarkkaan laskettu budjetti, josta reippaasti suurin osa sujahtaa juhlapaikkaan, juomaan, ruokaan ja valokuvaukseen. Kuitenkin varsinkin itselleni tosi tärkeä asia on juhlapaikan esteettinen ilme, koska mielestäni myös juhlatilan koristelu tekee osan juhlaa. En ole uskaltanut edes laskea, kuinka kamalat summat askartelutarvikkeisiin on kulunut. Syytä ehkä olisi, koska epäilemättä säästöä olisi tullut ostamalla edes osan kaupasta valmiina tavarana.

Meillä on hääsäästötili, ja juurikin olevinaan pienimmät askartelutarvikeostokset olen ostanut ihan henkilökohtaiselta tililtäni. Ei näin! Onpa kätevää budjetoida askartelutarvikkeet, ja ostaa lisää tarvikkeita "ohi budjetin", kun siltä tuntuu.



Kuitenkin juuri näpertelemisen ilo (ja hermoromahdukset) kuuluvat häävalmisteluihin. Aion jatkossakin vielä tehdä itse, mutta jos on yhtään niin impulsiivinen ostaja, kuin minä olen, ei säästöjä kyllä juurikaan kerry. Suunnitelmallisuus ja laskutaito taitaa olla avainasemassa tästä lähtien. Alkoi itseänikin sen verran kiinnostamaan kustannukset huiskutusviirien osalta, että oli ihan pakko laskea niiden kohdalta TOTUUS. Vertailu on suoritettu itse tehtyjen ja netistä tilattavien viirien välillä.

Huiskutusviirit valmiina tilattuna:

10 kpl huiskutusviirejä Ribbon & ink 9,40€
Näitä olisi tarvittu 5 pakettia, eli yhteensä 47€
postikulut 7,90€
Yht. 54,90€

Diy-viirit Minkun epäonnistuneella taloushallinnolla:

50 kpl tikkaritikkuja 3,99€
Nauhat 1,50€/rulla x 5kpl 7,50€
liimapyssy 8€
kuumaliimat 7€
pitsiteippi 3,45€ x 2kpl. 6,90€
vääränlaiset liimat 8€
väärät nauhat 8€
Yht. 49,39€

Hiukan parempi suunnittelu olisi poikinut 16€ säästön, jolloin olisi jo kannattavaa tehdä itse. Tekemällä itse koristeluita ja muita askarteluja on toki riskinsä epäonnistumiseenkin. Hyvä puoli on tietysti se, että virheostoksia voi käyttää kyllä muissa jutuissa, mutta viesti tulevaisuuden Minkulle ja muillekin on SUUNNITTELE, se on ilmaista!

Onko muilla mennyt koskaan askartelut pieleen, vai ollaanko täällä ihan yksinään asian kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti