lauantai 28. helmikuuta 2015

Kimpputestailua

Ruusuista lauantaita!

Saatoin vähän innostua leikkokukkia shoppaillessa! Oltiin Plantagenissa viime viikolla siskon kanssa ja tietysti villakoirakin pääsi mukaan ostoksille. Vantaan Plantagenissa on mielestäni hyvä valikoima leikkokukkia, ainakin toisinaan ja vieläpä kohtuuhintaan. Leikkovihreiden osalta valikoima oli tällä kertaa suppea, ja jätin ne suosiolla sinne, vaikkakin vihreät tuovat juurikin runsautta kimppuun. Toisaalta hääkimpuissa ei välttämättä tarvita vihreitä ollenkaan. Vai mitä mieltä?

 Varoitan jo etukäteen, että tyylini kimppujen suhteen on aika rönsyilevä ja huoleton.



 Ostin vahakukkaa, harsokukkaa, eustomaa, lumipalloheisiä ja ruusuja. Ensimmäiset testikimput olivat himppasen liian romanttisia makuuni. Johtuen ehkäpä ruusun ja harsokukan yhdistelmästä?





 Kokeilin myös valkovihreää kimppua, ja värimaailman puolesta se miellytti eniten omaa silmääni, vaikkakin eustomaa olisi saanut siinä olla enemmän. Ja pikkuista hörselökukkaa on eustomaan nähden ihan liikaa, mutta näillä mentiin nyt.


Testailut jatkukoon, vähemmän pienikukkaisia lajikkeita ja enemmän isokukkaista ensi kerralla. Onneksi on aikaa vielä testailla. Katsotaan mihin ratkaisuun päädyn elokuun kolkutellessa ovella, tilaanko kimpun luottokukkakaupasta, vai näperränkö sellaisen itse.

Minkku


4 kommenttia:

  1. Melkeimpä kehoitan sua tekemään kimpun itse, sillä se näyttää sulta luonnistuvan! (: Vau!! Tosi kauniita kimppuja, enkä ikinä itse osaisi noin hienoja aikaansaannoksia tehdä. Toisaalta en ole ikinä kokeillut.. Onko hyviä vinkkejä kimpun sitomiseen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos rohkaisevasta kommentista! :)

      Tärkein juttu mun mielestä on kimpun sitominen spiraaliin, silloin kimppuun on helppo lisätä tai poistaa materiaalia. Ja jos tekee ruusuista, niin piikit kannattaa poistaa veitsellä varsista, muuten on kädet verillä :D Ja kukkien varret putsata lehdistä yms. muusta vihreästä materiaalista, siitä kohdasta alaspäin, mistä suunnittelee sitovansa kimpun kiinni. En tiedä onko näistä vinkeistä mitään hyötyä, mutta toivottavasti edes jotain. :D

      Suosittelen kokeilemaan, mistäs sitä tietää, vaikka olisitkin luonnonlahjakkuus kimppuhommissa :)

      Poista
  2. Kauniita kimppuja! Ilman muuta teet itse, kun noin hyvin onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tosin voi olla vähän eri homma tehdä kimppu paineen alla hääpäivän aattona, kuin muuten vaan :D Muutamat treenikimput on pakko vielä ainakin pyöräyttää.

      Poista